Notícies i esdeveniments

Actualitat

Inici del servei de bus a Macarella 2020

El dilluns 6 de juliol s’iniciarà per tercer any consecutiu el servei de bus destinat a enllaçar el municipi de Ciutadella i Macarella, una de les platges més emblemàtiques i visitades de la nostra illa. El servei de la línia 69 es posa en marxa un mes i sis dies més tard del que ho va fer l’any passat per motius evidents. La manca de visitants i afluència a la platja no aventuraven la necessita de posar en servei una línia que l’estiu passat va traslladar a més de 94.000 persones usuàries de juny a setembre.
Per aquesta temporada es preveu una significativa davallada en la venda de tiquets donada la incertesa regnant pel que fa a les arribades de passatgers especialment en aquest inici de mes de juliol. Per aquest motiu s’han adequat les freqüències de pas dels vehicles destinats a cobrir aquesta línia, així es passaria de les 39 freqüències que realitzava l’estiu passat a només 18 i amb horari que aniria de dilluns a diumenge entre les 8,25 hores del matí fins a les 19,45 hores del capvespre. Les freqüències de pas s’intensificarien en aquelles hores considerades punta, que són a partir de les 10,00 hores i fins al migdia – moment en que es produeix la major afluència de banyistes- i a partir de les 16,00 hores, moment en que aquests començarien el retorn cap a Ciutadella.
Per tal de facilitar la venda dels tiquets aquests es poden adquirir a través de la pàgina Mou-t Menorca i també a través de la pàgina de l’empresa concessionària del servei Autocares Torres. Els preus estan subjectes a descomptes per aquells que puguin acreditar ser família nombrosa i es permeten canvis en les hores desitjades fins a una hora abans.
La posada en marxa d’aquest servei al 2018 va aixecar certs recels entre aquells que dubtaven de la seva funcionalitat i eficàcia, però el que s’ha evidenciat és la consolidació d’un servei que ha vingut a democratitzar el poder gaudir una platja que cada any augmenta el seu número de visitants i que havia generat importants conflictes circulatoris en un camí, el de Sant Joan de Missa, que havia de suportar un intens tràfec de vehicles particulars que, tot i l’advertiment de que el pàrquing es trobava complert insistien en poder arribar a aquest indret. Amb el servei de bus, que es pot agafar a la parada de la Plaça dels Pins i a la Via Perimetral, es poden escollir les hores d’anada i tornada a la cala verge amb uns vehicles especialment adquirits per a realitzar aquests trajectes.